torsdag 12 juli 2007

Cykeltur


Måste få fart på cirkulationen i benen på morgonen och i dag var vädret mycket lämpat för en cykeltur. Var också nyfiken på om kantarellerna kommit upp på mitt hemliga ställe. Den gamla grusvägen bort förbi masugnen är perfekt att cykla på med fint tillkörd grusbana och med omväxlande skog och ängsmarker. Några kantareller blev det inte denna morgon men väl några bilder. I morgonljuset står den gamla ladan som en siluettbild från förr.



Inne i skogen vittnar en förfallen gärdesgård om forna tiders djurhållning. Här är alltså en ägogräns som snart blir svår att upptäcka.



Dom här har jag plåtat förut men i helt annat ljus.




Den gamla masugnen, den enda kvarvarande i Stockholms län, är en av ortens sevärdheter. Molnet gör att det ser ut som om den är i gång. I bakgrunden syns det lilla museet, där det är visning i helgerna och onsdagkvällar. Den kommande onsdagen krockar det med vårt musikprogram på hembygdsgården. Det är samma förening som står för båda arrangemangen, så man kan fundera hur dom tänker. Några av dom äldre tycker inte masugnen är något hembygdsföremål, för den byggdes ju av valonerna. En något märklig inställning kan man tycka. Att dom kom hit och skapade arbete i bygden bortser man ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar