söndag 26 augusti 2007

Ute i skogen


Vill bekanta mig ytterligare med stigen jag fann häromdagen. Sista biten mot sjön är otydlig. Skall man gå över berget eller runda det? Jag försöker ta hjälp av kompassen men blir villrådig. Jag tycker att den snurrar lite hur som helst. När jag går på intuition över berget kommer jag rätt. Jag ser vyn över sjön och kan orientera mig. Och strax hittar jag sluttningen ned mot dom fina klipporna ut i vattnet.




Jag är god orienterare i vanliga fall, men när jag skall gå tillbaka blir jag lika förvillad. Jag finner ingen början på stigen från sjösidan och kompassen pekar åt olika håll varje gång jag tittar på den. Den är gammal och kanske har fått nog. Jag går på intuition igen och kommer snart på stigen på ett ställe jag känner igen. En stor asp har fallit rätt över där och är knölig att ta sig förbi.



På återvägen passerar jag också den stora rotvältan, men när jag vänder mig om och tittar på den förstår jag varför kompassen har trasslat. Roten står och flinar åt mig. Det är alltså en sådan dag.

2 kommentarer: