lördag 1 september 2007

Nostalgia


Har suttit och titta på ett gammalt videoband från 1984 med Sten-Åke Cederhök och Tomas von Brömssen. Det är så roligt och så vemodigt att se detta. Dom hade spelat in det sista avsnittet av "Albert och Herbert" och nu gällde det att komma vidare. Tomas sjunger en egen visa för Sten-Åke, som han inte har fått höra i förväg, och dom blir båda så berörda att det är snudd på tårar i rutan.
  Dom hade blivit ett radarpar som far och son och matchar varandra fantasiskt även här med roliga historier varvat med kupletter och visor. En hatt, en keps, ett paraply och Tomas melodica, det är hela rekvisitan. Mer behövs inte och det blir stor underhållning.
  Jag saknar Sten-Åke Cederhök mycket. Det är något med hela den tidsandan som gått förlorat. Men Tomas skall komma med en egen show eller revy igen, det är något att se fram emot. Hans första egna revy såg jag live och det var en stor upplevelse.
  Upptäckte förresten, när jag läste om honom, att vi är födda samma år och att hans andra namn är Birger efter fadern Birger von Brömssen. Undra på att man känner gemenskap.




Två fantastiska entertainers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar